發新話題

我有個朋友........

我有個朋友........

頭先食飯果陣傾計....

佢, "喂 星期二我想去睇da vinci code呀 一齊丫"
我, "去邊睇先?"
佢, "city啦~"
我, "哇 咁遠 唔去喇 我屋企隔離都有戲院"
佢面色一沉 我見佢沉左 再問問佢有邊個去 如果熱鬧就諗下去遠d都同佢地去睇啦
我, "ummm 咁你地有邊個去呀?"
佢, "我同埋xxx囉!" (我同xxx唔太熟)
我, "咁我唔去lu... 我都係去我屋企隔離間戲院算喇 近近地..."
佢, "去啦~~ 多人睇好睇d呀!"
我, "下... 多你地2個咋喎..... 同埋睇戲多幾個人 套戲真係唔會好睇d架喎"
佢, "你知唔知你咁講野好衰架 我講真架"

然後佢擰轉面 同第二個人講野

我想問下 就呢件事 我係咪做錯野??
I have 2 brains.
My left brain has nothing right and my right brain has nothing left.
引用:
原帖由 波波 於 27-5-2006 22:09 發表
頭先食飯果陣傾計....

佢, "喂 星期二我想去睇da vinci code呀 一齊丫"
我, "去邊睇先?"
佢, "c ...
你錯唔晒.

錯在你貪近.
引用:
原帖由 leyland 於 27-5-2006 22:10 發表

你錯唔晒.

錯在你貪近.
貪近都錯!?!?
我搭車出city的車票貴過我張戲票呀
妹仔大過主人婆

佢自己o係city返工 放工順手睇埋戲當然覺得無問題啦
My left brain has nothing right and my right brain has nothing left.
引用:
原帖由 波波 於 27-5-2006 22:16 發表

貪近都錯!?!?
我搭車出city的車票貴過我張戲票呀
妹仔大過主人婆

佢自己o係city返工 放工順手睇埋戲當然覺得無問題啦
如果另有节目就OK,净睇場戲山長水
遠就無謂啦~~
基本上冇錯.  只係你冇順到對方意.

但有時順得佢意, 又順唔到自己意, 咁順就順左自己意先囉...  
引用:
原帖由 斯利時 於 27-5-2006 22:42 發表
如果另有节目就OK,净睇場戲山長水
遠就無謂啦~~
無其他節目啦 相反我叫佢黎我屋企隔離間戲院佢實耍手擰頭

我好耐之前已經對呢位朋友有d反感 因為佢某程度上都幾自私
25/6歲一個大男人 成日要人車佢返屋企 (唔係順路 來回至少45mins)
做好多野低裝兼肉酸

好似以上咁既對話 我同佢都未講完 佢掉低一句: 你咁講野好衰架
咁擰轉頭同第2個講野 我覺得佢咁樣仲衰

耐何佢係我cell group的leader 個個星期都要對住
引用:
原帖由 波波 於 28-5-2006 10:51 發表

無其他節目啦 相反我叫佢黎我屋企隔離間戲院佢實耍手擰頭

我好耐之前已經對呢位朋友有d反感 因為佢某程度上都幾自私
25/6歲一個大男人 成日 ...
With friend like this, you need no enemy~~
引用:
原帖由 斯利時 於 28-5-2006 11:29 發表

With friend like this, you need no enemy~~
我會學習點去愛仇敵
(雖然佢未至於係我既仇敵咁誇張 但我怕遲佢再做埋d小家野我都忍唔住)
引用:
原帖由 波波 於 28-5-2006 12:12 發表

我會學習點去愛仇敵
(雖然佢未至於係我既仇敵咁誇張 但我怕遲佢再做埋d小家野我都忍唔住)
敢愛敢恨﹐性情中人﹐只要過後不要長存心中﹔
一單還一單~~~
發新話題