發新話題

有housemate偷我支洗潔精用

有housemate偷我支洗潔精用

我平日用完 會閂好蓋
呢幾日我都無o係屋企食過飯 所以完全唔需要洗碗 唔需要用洗潔精
但近一星期 我每次去廚房裝水 我都見我支洗潔精開左

有次我特登閂好蓋 再放去d偏僻位置 等人唔好拎黎用
點知無用 幾小時後 支洗潔精去左d"就手位"度 蓋又係開曬

其實我唔係好mind 因為洗潔精始終係d好平既野
但佢用左好耐 都唔話聲我知 我覺得呢種行為好差 好似小偷

我覺得自己好小家 連人地用我支洗潔精都mind
但諗深一層 好似人地仲小家 幾蚊雞支洗潔精都唔自己買!!!!!!!

而家呢幾個housemate真係好差
廁所個垃圾桶掉滿衛生巾 滿曬又唔換膠袋 (我果d都掉返入自己房個垃圾桶 因為覺得呢d始終係私人野)
出入又唔鎖大門 (因為可以方便自己d friends出入)
用完d碗碟 例牌攤o係度半日-一日先洗
凌晨一兩點 玩完返黎食宵夜 永遠都pingpingbongbong 唔會諗下人地訓左未

好差呀))))))
I have 2 brains.
My left brain has nothing right and my right brain has nothing left.
引用:
原帖由 波波 於 17-8-2006 19:10 發表
我平日用完 會閂好蓋
呢幾日我都無o係屋企食過飯 所以完全唔需要洗碗 唔需要用洗潔精
但近一星期 我每次去廚房裝水 我都見我支洗潔精開左

有栮..
可以要求換housemate 嗎? or set rules 啦!  咩人都有!!!
個小偷都幾冇手尾~
引用:
原帖由 糖糖媽 於 18-8-2006 00:37 發表

可以要求換housemate 嗎? or set rules 啦!  咩人都有!!!
set rules咪會面阻阻? 仲要對多三個月呀 =[
我估換就唔得架喇 因為呢度full曬喇
My left brain has nothing right and my right brain has nothing left.
引用:
原帖由 光仔 於 18-8-2006 01:00 發表
個小偷都幾冇手尾~
係囉 用完閂返蓋等我唔覺唔覺咪好囉
仲要用完係俾人知先衰
最新消息:

尋晚發現原來有其中一支洗潔精係用曬
咁我相信拎我支洗潔精用既人係剛o岩用曬自己果支 又貪順手先拎我支用啦

今朝返學 入廚房 見到一支新的洗潔精放左o係度
咁我諗 條友終於入左貨 一天都光曬
點知放學返黎 我支洗潔精照樣係開左 用過......

仲有 我今朝5點至訓 因為有人o係廚房pingpingbongbong again
開閂焗爐 相信係焗cookies or cake

生理期將至 情緒特別火爆
我就快燥到想殺曬周圍既人!!
人都癲

引用:
原帖由 波波 於 18-8-2006 13:14 發表
最新消息:

咁我相信拎我支洗潔精用既人係剛o岩用曬自己果支 又貪順手先拎我支用啦

今朝返學 入廚房 覠...
你買既洗潔精可能太好用...所以佢唯有........哈哈....
出入又唔鎖大門
用完碗碟, 又唔即日洗
凌晨一兩點, 玩完返黎食宵夜

↑呢o的我覺得不能容忍
引用:
原帖由 波波 於 18-8-2006 13:14 發表
最新消息:

今朝返學 入廚房 覠...
唔... 唔洗咁咁操... 豪比佢吧....
제가 서 감강 입니다
發新話題