發新話題

好失望

好失望

連續兩日渣4個幾鐘車 (一程約2小時, 兩日共渣左8小時...) 去d靚海灘度想捉蟹
點知得個吉 海草都無條捉到...

crab trap錢, bait錢, 油錢, 時間... 乜都蝕曬
而家仲要周身骨痛
引用:
原帖由 波波 於 15-2-2006 21:50 發表
連續兩日渣4個幾鐘車 (一程約2小時, 兩日共渣左8小時...) 去d靚海灘度想捉蟹

crab trap錢, bait錢, 油錢, 時間... 乜頮..
沒有風景區?
引用:
原帖由 leyland 於 15-2-2006 21:52 發表

沒有風景區?
有 個灘好靚 真係水清沙幼
但連去兩日 捕蟹既時候放左個trap入海後 個人就乜都唔使做
望左個海都5-6個鐘喇 乜都睇曬

有機會我post個海灘既相上黎俾大家欣賞
引用:
原帖由 波波 於 15-2-2006 21:56 發表

有 個灘好靚 真係水清沙幼
但連去兩日 捕蟹既時候放左個trap入海後 個人就乜都唔使做
望左個海都5-6個鐘喇 乜都睇曬

有機會我post個海灘既相䠮..
好呀, 等我 envy 一下.
引用:
原帖由 波波 於 15-2-2006 21:50 發表

crab trap錢, bait錢, 油錢, 時間... 乜頮..
好明顯﹐你D bait 唔夠臭啦~~
引用:
原帖由 斯利時 於 15-2-2006 22:29 發表

好明顯﹐你D bait 唔夠臭啦~~
要臭先得架咩!?
第一次向超市買d pre-packed既bait去捉 有fish oil浸住 陣味好腥
點知一隻都捉唔到 就轉第二種bait啦
第二日 我特登去買人食果d鮮蝦去捉架 隻隻都10cm咁長

但係放到個crab trap入海底
唔使一陣 我d靚蝦就俾d一條條白色既小怪物食曬!!!!

佢地好嘔心呀 幾十條"呢"埋向個蝦殼入面 充斥住個蝦殼
篤一篤佢地就湧住咁走出黎
唔用手指篤佢都唔知佢地係小怪物 因為佢地既顏色實在同蝦肉色太似!!!
每條1mm咁長 好似d寄生虫咁....

知唔知有咩秘訣呀?
昨天的
天有點陰
左邊有舊大黑雲

圖中果點"人"就係我
摸蜆中....

有彩捉唔到蟹 都有d蜆補數...

今日影的遲d送上 因為四肢酸軟 未從DC過落PC...

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
引用:
原帖由 波波 於 15-2-2006 22:52 發表
昨天的
天有點陰
左邊有舊大黑雲

圖中果點"人"就係我
摸蜆中....

有彩捉唔到蟹 都有d蜆補數...

今日影的遲d送上 因為四肢酸軟 未堮..
幾靚, 外國始終都係外國.
蟹食腐爛野架﹐下知試下咸魚頭﹐或au臭雞胸啦~~
15 feb 2006, 天晴

pic 1: 捉蟹的pier
pic 2: on the way... 連綿的山, 無止境的freeway
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
I have 2 brains.
My left brain has nothing right and my right brain has nothing left.
引用:
原帖由 斯利時 於 15-2-2006 23:26 發表
蟹食腐爛野架﹐下知試下咸魚頭﹐或au臭雞胸啦~~
下次試下啦 thankz for your advice
不過我都試到心灰意冷 下次唔知會係幾時喇...
I have 2 brains.
My left brain has nothing right and my right brain has nothing left.
引用:
原帖由 波波 於 16-2-2006 15:01 發表
15 feb 2006, 天晴

pic 1: 捉蟹的pier
pic 2: on the way... 連綿的山, 無止境的freeway
D road 好 clean~~~
發新話題
最近訪問的版塊